AIMMS is een geavanceerd modelleersysteem om beslissingsondersteunende applicaties mee te ontwikkelen die gebaseerd zijn op wiskundige optimalisatie. Deze pagina is een nederlandstalige introductie, met links naar verdere engelstalige pagina’s op deze website.

AIMMS Componenten

AIMMS is een compleet en krachtig systeem om technieken uit het vakgebied Operationele Research (OR) in te zetten om betere beslissingen te maken. De belangrijkste onderdelen van het system zijn:

AIMMS Toepassingen

Bedrijven in uiteenlopende industrie-sectoren gebruiken software-oplossingen gebaseerd op AIMMS om hun bedrijfsvoering en resultaten te optimaliseren. Voorbeelden van toepassingen zijn:

Bedrijven die AIMMS gebruiken zijn bijvoorbeeld ArcelorMittal, Areva, Barclays, Bayer, BP, DHL, Heineken, Lyondell, Merck, Philips, en Shell. Daarnaast gebruiken vele universiteiten in de hele wereld AIMMS in hun onderwijs en onderzoek.

Implementatie-mogelijkheden

Ontwikkelaars van software-oplossingen kunnen met AIMMS grote, complexe optimalisatiemodellen bouwen. Vervolgens kunnen zij daar een grafische gebruikersinterface omheen bouwen, waarmee het model een robuuste, operationele software-oplossing wordt. Zo maakt AIMMS het eindgebruikers mogelijk om direct gebruik te maken van de kracht van wiskundige optimalisatie, en met de gratis AIMMS Viewer kunnen de optimalisatie-resultaten eenvoudig gedeeld worden met anderen.

AIMMS kan ook gebruikt worden op optimalisatie-modules te ontwikkelen als onderdeel van bestaande software-applicaties (zoals bijvoorbeeld ERP systemen).

Diensten en Ondersteuning

AIMMS is een product van Paragon Decision Technology. AIMMS wordt geleverd met uitgebreide engelstalige documentatie, help-functie, cursussen voor zelfstudie en toepassingsvoorbeelden.

Paragon Decision Technology levert ook technische ondersteuning en twee-daagse introductie-trainingen. In de ondersteuning van klanten bij grote implementatieprojecten werkt Paragon nauw samen met AIMMS Service Partners die ruime ervaring hebben in specifieke industriesectoren en toepassingsgebieden.

Licentiepakket voor academisch gebruik

Om het gebruik van AIMMS in academisch onderwijs en onderzoek mogelijk te maken, bieden wij universiteiten een compleet AIMMS Educational License Package. Dit pakket bevat drie licentietypes: een netwerklicentie voor een onbeperkt aantal gebruikers, een losstaande licentie, en een studentenlicentie van beperkte omvang voor thuisgebruik. De licenties bevatten een aantal standaard solvers (CBC, IPOPT [COIN-OR], AOA). Het pakket kan uitgebreid worden met de solvers CPLEX, GUROBI, XA, CONOPT, KNITRO, BARON, LGO, SNOPT and MINOS. De licenties kunnen jaarlijks gratis opgewaardeerd worden naar de nieuwste versie van AIMMS en solvers.