Az AIMMS a világ legfejlettebb olyan rendszere, amivel optimalizálás-alapú döntés-előkészítő alkalmazásokat lehet építeni. Ez a lap magyar nyelvű bevezető leírást nyújt az AIMMS-ről, és egyes pontokon a kapcsolódó magyar és angol nyelvű lapokra irányító web-hivatkozásokat is tartalmaz.

AIMMS komponensek

Az AIMMS rendszer operációkutatással (OR) foglalkozó szakemberek számára készült teljeskörű és különösen hatékony modellező eszköz. A rendszer kulcskomponensei a következők:

AIMMS alkalmazások

A legkülönbözőbb iparágakhoz tartozó vállalatok használnak AIMMS-alapú alkalmazásokat üzleti eredményük optimalizálására, és az egész világon az egyetemek sokasága alkalmazza az AIMMS-t az oktatásban és a kutatásban. Ipari / kereskedelmi AIMMS-felhasználó pl. az ArcelorMittal, az Areva, a Barclays, a Bayer, a BP, a DHL, a Heineken, a Lyondell, a Merck, a Philips és a Shell. Az alkalmazási területek között található:

Telepítési változatok

Az alkalmazásfejlesztők komplex és nagyméretű optimalizálási modelleket építenek az AIMMS-szel, majd grafikus végfelhasználó felületet építenek köré, amivel robusztus, teljeskörűen működő alkalmazássá teszik, és így az optimalizálás erejét közvetlenül a végfelhasználó kezébe adják át. Egy ingyenes AIMMS Viewer-rel a felhasználók könnyen megoszthatják egymással a számított eredményeket.

Az AIMMS-szel olyan optimalizáló modulok is építhetők, melyek már létező alkalmazások (pl. vállalatirányítási rendszerek) részeként működnek, azok funkcionalitását bővítik az AIMMS matematikai képességeivel.

Szolgáltatások és támogatás (support)

Az AIMMS-t a Paragon Decision Technology fejlesztette ki és forgalmazza. A társaság vásárlóinak támogatást és rendszeres kétnapos bevezető workshopokat is kínál. Az AIMMS-hez tartozik részletes dokumentáció (könyvek és elektronikus PDF file-ok formájában), extenzív help funkció, alkalmazási példák nagy készlete, és önállóan használható bevezető anyag (tutorials). A kezdők oktató anyaga (tutorial) magyarul is elérhető.

A felhasználók alkalmazásfejlesztési projektekjeinek támogatásához a Paragon Decision Technology az AIMMS szolgáltató partnerekkel szorosan együttműködve helyi és iparág-specifikus igényekre szabott konzultációs szolgátatásokat biztosít. A régióban az OptaSoft Kft. áll örömmel az Ön rendelkezésére.

Vonzó oktatási licenc-csomag

Oktatási és nem alkalmazott kutatási célokra az egyetemek részére teljes AIMMS oktatási licenc-csomagot kínálunk, ami fel van szerelve a standard szolverekkel (CBC, IPOPT [COIN-OR], AOA), továbbá kiegészíthető a CPLEX, a GUROBI, az XA, a CONOPT, a KNITRO, a BARON, az LGO, az SNOPT és a MINOS teljes változataival. Az oktatási licenc-csomag tartalmaz egy korlátlan méretű hálózati licenc-t az egyetemi hálózat minden kutatója és diákja részére, egy szabadon elosztható, korlátozott méretű diáklicenct házi feladatokhoz, egy korlátlan méretű munkaállomás-licenct, ingyenes éves frissítéseket és egyebeket is.